Dodaci Prehrani u Bolnicama

Neke stvari se jednostavno ne miješaju. Ulje i voda su poznate tvari, a tu su i bolnica i vitamini.

VoćeBolnica je po definiciji skup osoba pod stresom, bolesnih, ozlijeđenih i nemoćnih. Sva ova stanja zahtijevaju veće količine vitamina i minerala od normalnih. Kada ste posljednji put vidjeli da se u bolnici ili staračkom domu rutinski daju čak i dnevni multivitamini, a posebno konkretne, visoke terapeutske doze suplemenata?

To se može odmah promijeniti, a vi možete pomoći u tome. Pripremite se čvrsto ustrajati u najvažnijim dodacima prehrani, a pregovarati za ostalo što želite dodati.

 

  1. Ukoliko želite uzeti vitamine prilikom ostanka u bolnici, ponesite ih sa sobom. Pisana izjava vašeg doktora opće prakse da ćete tako i učiniti može vas poštedjeti puno muke. I bez pretjerivanja: bolničko osoblje će često reći pacijentima da ne smiju uzimati ništa što ne dopusti nadležni liječnik. Naravno, ne može se računati ni da ćete dobivati megadoze vitamina. Situacija je slična kao u kinu u kojem vam ne dopuštaju da unesete vlastite kokice ali vam iste neće ni sami prodati. Vitamini i minerali su znatno važniji za ugodan boravak u bolnici od kokica za gledanje filmova.