Alkalizacija organizma

Povećana kiselost organizma je jedan od najvećih neprijatelja zdravlja u našem modernom dobu.

Koncept pH vrijednosti poznat je već tisućama godina i zasniva se na teoriji da je čovjekovo zdravlje direktno povezano i ovisi od toga na kojoj je razini kiselosti, odnosno lužnatosti tijelo.
Suvremena prehrana obiluje namirnicama koje stvaraju kiselu reakciju u tijelu. To su, npr. prevelika količina proteina životinjskog porijekla, šećer, bijelo brašno, namirnice bogate škrobom, masna hrana i sve namirnice koje sadrže konzervanse i aditive, zatim alkoholna pića, gazirani napici... Sve što unosimo u sebe ima utjcaj na vrijednost pH krvi. Veliko zagađenje životne okoline i ovdje, nažalost, igra veliku ulogu.


Pretjerana kiselost prisiljava tijelo da posuđuje minerale (kalcij, natrij, kalij, magnezij...) iz vitalnih organa i kostiju, a kako bi smanjilo i neutraliziralo kiselost te je otklonilo iz tijela.


Ako je pH vrijednost neke tvari manja od 7, tada smatramo tu tvar kiselom, a ako je veća od 7, tada je ona lužnata. pH vode je točno 7 i ona se smatra neutralnom. PH vrijednost se mjeri na skali od 0 do 14.


Kako se zaštititi od kiselosti organizma? Prvo bi trebali razmisliti o promijeni režima prehrane.
Alkalne namirnice:
Kelj
Brokula
Krastavac
Špinat
Rukola
Slatki krumpir
Tikvica
Orašasto voće
Sjemenke
Mahunarke
Grožđice

Popis i minijatureMinijature (grid)
Prikaži:
Sortiraj po: