Ulje crnog kima bio 250 ml - Nutrimedica

Ulje crnog kima bio 250 ml - Nutrimedica

Model:Nutrimedica
Dostupnost:Dostupno
Cijena:
(Poštarina nije u cijeni) 129,90kn
Količina:     - ILI -   Dodaj u listu želja Usporedi

Ulje crnog kima bio - Nutrimedica
Pakiranje: 250 ml

Jačina okusa: Strong
CIJENA: 129,90 kn

Ulje crnog kima
Crni kim (Nigella sativa L. Ranunculaceae) je biljka porijeklom iz južne Azije.

Korištenje crnog kima proteže se tisućama godina unatrag od drevnog Egipta, preko Biblije i Starog zavjeta te proroka Muhameda pa sve do današnjih dana. Suvremena znanost istražuje ga tek nešto više od 50 godina, ali ta su znanstvena otkrića jednako veličanstvena kao i čudesne, mistične predaje o crnom kimu, o njegovom ulju ponajviše.

Sjemenke crnog kima sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih cijenjenih sastojaka.

Najvrijedniji sastojak crnog kima su nezasićene masne kiseline, koje vraćaju ravnotežu lipidima u organizmu.
Ulje crnog kima koje se dobiva tiještenjem sjemenki crnog kima, sadrži oko 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina. Nezasićene masne kiseline su esencijalne kiseline koje ljudsko tijelo ne može samo proizvesti. S uljem crnoga kima u organizam dospijevaju korisne višestruko nezasićene masne kiseline. Bio ulje crnog kima bogato je omega-3, omega-6 i omega-9 masnim kiselinama i stoga se preporuča za široku upotrebu jer su neke od najraširenijih bolesti današnjice uzrokovane nedostatkom upravo tih kiselina u prehrani čovjeka.

Najveći značaj omega-3 i omega-6 masnih kiselina leži u njihovom omjeru. Ako je taj omjer pravilan u organizmu nastaje ravnoteža hormonskih molekula eikosanoida. U ulju crnog kima također se nalaze i omega-9 masne kiseline. 

Osim tog, ulje crnog kima preporuča se za ublažavanje simptoma alergija, astme i atopijskog dermatitisa, za što su također zasluzne nezasićene masne kiseline.

U trgovini Planet Zdravlja nudimo 100% ekološko ulje crnog kima visoke kvalitete i dobre jačine po povoljnoj cijeni.

.

Napišite recenzijuNapomena: HTML nije preveden!

Loše           Dobro